Exit

De som måtte gå av

2024

Ingvild Kjerkol (Ap) går av som helseminister >>>
Ingvild Kjerkol (Ap) går av etter å ha blitt tatt for fusk på sin masteroppgave.

Sandra Borch (Sp) går av >>>
Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch trakk seg 19.01.24 etter avsløringer om plagiat i hennes masteroppgave.



2023

Anniken Huitfeldt går av >>>
I august 2023 ble det kjent at hennes ektemann Ola Petter Flem har gjennomført aksjetransaksjoner han ikke burde ha gjort, mens hun var utenriksminister.

Anette Trettebergstuen (Ap) går av >>>
Kulturminister Anette Trettebergstuen gikk av 23. juni 2023 etter at det kom fram at hun hadde utnevnt og foreslått personer hun var inhabil overfor, også etter en advarsel fra departementet.

Bjørnar Moxnes går av som Rødt-leder >>>
Et brilletyveri på Gardermoen førte til Rødt-lederens avgang i juli 2023.

Ola Borten Moe (Sp) går av som statsråd >>>
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) gikk av 21. juli 2023 etter å hå kjøpt våpenaksjar, og har innrømt å ha brote habilitetsreglane til regjeringa.



2022

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister >>>
Enoksen trakk seg som forsvarsminsiter 8. april 2022, etter avdekking av at han hdde hatt et forholdet med en ung kvinne mens han var statsråd.

Hadia Tajik (Ap) går av som statsråd >>>
Hadia Tajik (Ap) trekker seg også som nestleder i Ap >>>
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik gikk av 2. mars 2022 etter avsløringer om hennes pendlerbolig. Fire dager senere trakk hun seg også som nestleder i partiet.



2021

Eva Kristin Hansen (Ap) trakk seg >>>
Eva Kristin Hansen (Ap) trakk seg torsdag som stortingspresident etter at politiet startet etterforskning av pendlerboligsakene.

Kjell Ingolf Ropstad (Krf) går av >>>
Kjell Ingolf Ropstad går av som partileder i Kristelig Folkeparti, og fratrer også som barne- og familieminister. I 2020 avtalte han med sine foreldre at han skulle dekke faste utgifter til huset hjemme, det gjorde at pendlerleiligheten min havnet under regelverket som ikke var skattepliktig.



2020

Tragisk slutt for Trine Skei Grande (V) >>>
Trine Skei Grande går ut av norsk politikk som et eksempel på hvor galt det kan gå med en partileder som ikke har vett på å trekke seg i tide. Da hun fikk beskjed fra valgkomiteen om at det ikke var et eneste fylkespartilag som støttet gjenvalg av henne, skulle hun ha kastet inn håndkleet.

Geir Inge Sivertsen (H) går av som fiskeiminister >>>
Første ble det avslørt at Sivertsen fikk etterlønn som ordfører, selv om han gikk inn i ny betalt jobb som statssekretær. Så kom det for en dag at han i en periode hadde dobbelt lønn som ordfører og statssekretær, og dessuten honorar som fylkespolitiker. Til slutt ble det avslørt at han signerte årsregnskap to måneder etter at han hadde sagt fra seg «alle styreverv». Han trakk seg etter at SV varslet mistillitsforslag i Stortinget og Frp gjorde det klart at tilliten var tynnslitt.



2019

Tor Mikkel Wara (Frp) gikk av som justisminister >>>
Bertheussen-saken >>>
Wara gikk av som justisminister 28. mars i 2019. Da hadde han vært i permisjon i to uker etter at PST siktet hans mangeårige samboer for å ha iscenesatt en bilbrann ved familiens hjem. Samboeren er også mistenkt for å ha fingert en rekke andre falske trusselhendelser rettet mot sin egen familie. Laila Bertheussen ble senere dømt til ett år og åtte måneders ubetinget fengsel for angrep på demokratiet, brannstiftelse og trusler.



2018

Per Sandberg (Frp)går av som statsråd og Frp-nestleder >>>
Per Sandberg har vært i hardt vær etter at det ble kjent at han brøt flere sikkerhetsrutiner da han og kjæresten, norsk-iranske Bahareh Letnes besøkte Iran i juli.

Mazyar Keshvari (Frp) trekker seg>>>
Wikipedia >>>
Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp. Det bekrefter Frps parlamentariske leder etter avsløringene av Mazyar Keshvaris juks med reiseregninger. Frp-profil erkjenner senere at han har levert fiktive reiseregninger til Stortinget for 450.000 kroner. I oktober 2020 ble Keshvari dømt til elleve måneders fengsel.

Leirstein (Frb) fratatt verv på Stortinget >>>
Ulf Leirstein trekker seg fra verv >>>
Leirstein fratrer som leder i Moss Frp >>>
Lerstein trakk seg 12.01.18 etter et det kom fram at han har sendt porno til 14 åring. Han foreslo i 2018 også trekant med kvinnelig partikollega og 15 åring.

Trond Giske (Ap) trekker seg som Ap-nestleder >>>
Giske trekker seg ett påstander om flere tilfeller av seksuelt utilbørlig opptreden overfor en rekke kvinner i partiet

Kristian Tonning Riise (H) trekker seg >>>
Lederen av Unge Høyre sier at Metoo-kampanjen har gitt grunnlag for refleksjon, og at han er blitt konfrontert med at medlemmer i Unge Høyre ved flere anledninger har reagert på hans adferd.

Svein Harald Ludvigsen (H) >>>
4. juli 2019 ble han av Nord-Troms tingrett dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling mens han var fylkesmann i Troms, til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn i en sårbar situasjon.

Olemic Thommessen trekker seg (H) >>>
Stortingspresident Thommessen (H) trakk seg som stortingspresident som følge av byggeskandalen på Stortinget, der det var kommet opp i milliardoverskridelse.



2015

Trude Drevland (H) permittert fra ordførerjobben >>>
Trude Drevland siktret for grov korrupsjon. Hun drog til Venezia med privatfly og budde på luksushotell, saman med sonen. Skipsrederiet Viking Cruises betalte for turen.



2013

Øyvind Halleraker trekker seg (H) >>>
Halleraker beklager at han ikke rapporterte alle sin økonomiske interesser for Stortinget. Nå trekker han seg fra vervet som samferdselspolitisk talsmann for Høyre.



2012

Kristian Helge Solum Larsen (V) >>>
Helge Solum Larsen var nestleder i Venstre i 2012) da han ble siktet for voldtekt av en 17 årig jente tilknyttet partiet. Voldtekten skulle ha skjedd på årsmøtet til Rogaland Venstre. Saken ble senere henlagt.

Roger Ingebretsen (Ap) trekker seg >>>
Stortingsrepresentanten og statssekretær fra AP trakk seg i 2012 etter å ha innrømmet å ha et seksuelt forhold til en 17 år gamme jente i 2004.

Audun Lysbakken (SV) trekker seg >>>
Både Lysbakken og Statssekretær Kirsti Bergstø traks eg etter å ha bevilget penger til selforsvarskurs til en undergruppe til egen organisasjon.



2011

Bård Hoksrud (Frp) trekker seg fra alle verv >>>
Frp-representanten fortsetter likevel på Stortinget etter avsløringene om at han har kjøpt sex av en prostituert i Riga.

Rune Øygard (Ordfører Vågå for AP) >>>
Vågå-saken >>>
I september 2011 ble Øygard siktet av politiet for seksuell omgang med en mindreårig jente fra Skjåk. 26. september 2013 avgjorde Høyesterett å straffeutmålingen til to år og tre måneders fengsel. Øygard sonte sin dom ved Ullersmo fengsel fra 11. desember 2013 og ble løslatt i midten av 2015.

Trond Birkeland (Frp) >>>
I mars 2011 ble det kjent at Trond Birkedal var pågrepet og siktet for utuktig adferd rettet mot menn og seksuell omgang med en gutt under 16 år. Birkedal trakk seg på bakgrunn av dette fra alle sine politiske verv. Han ble i 2013 dømt til ubetinget fengsel i syv måneder. Birkedal sonet fengselsdommen fra 2013 til 2014



2008

Saera Khan (Ap)trekker seg >>>
Stortingsrepresentanten trekker seg som kandidat på stortingslista etter telefonregning-saken. Saera Kahn ringte spåkoner på skattebetalernes regning.

Åslaug Haga trekker seg (Sp)trekker seg >>>
Haga var sykmeldt på grunn av høyt blodtrykk. Sykmeldingen kom etter striden om de to byggesakene; den ulovlige oppførte bryggen på landstedet på Stryn og stabburet hjemme på gården i Ås i Akershus. 19.06.08 gikk hun av som statsråd og som partileder. Hun oppga å trekke seg av helsemessige årsaker.

Ramin-Osmundsen (Ap)går av >>>
Barneombudsaken >>>
Forsvant etter en habilitetssak. Gang på gang ble Ramin-Osmundsen tatt i å servere halvsannheter, og til slutt fikk statsminister Jens Stoltenberg nok og sparket henne 14.02.2008.



2007

Per Ditlev-Simonsen (H) trekker seg >>>
Innrømmer skattefusk >>>
Ditlev-Simonsen hadde vært under hardt press etter at det ble kjent at han holdt 1,5 millioner kroner hemmelig for likningsmyndighetene. Torsdag 23. august trakk han seg som ordfører i Oslo.



2004

Victor D. Norman (H) går av >>>
Norman ble våren 2004 utsatt for et voldsomt pressekjør og opposisjonsbråk i samband med pianokjøp, høye restaurantregninger og departementserotikk. Alt dette kom på toppen av oppstyret rundt utflyttingen av de statlige tilsynene. Statsråden valgte tilsynelatende selv å kaste kortene og gå av som arbeids- og administrasjonsminister 8. mars 2004.



2001

Jan Simonsen (Frp) eksludert >>>
Simonsen ble ekskludert fra Fremskrittspartiet høsten 2001. Bakgrunnen for eksklusjonen var at det i Enka-programmet i Rikets tilstand på TV 2 kom fram at Simonsen angivelig skulle ha hjulpet innehaveren av homsestedet Enka med å skaffe skjenkebevilling mot å få servert gratis øl.

Chim Kølner og Terje Søviksnes (Frp) >>>
Flere jenter sto fram med det de mente var sexuelle overgrep.



1998

AUF-saken >>>
Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Ragnar Bøe Elgsaas, Anders Hornslien og Anders Greif Mathisen ble funnet skyldig i grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. En av de tiltalte ble også dømt for simpelt underslag. De fire ble dømt for omfattende juks med medlemslistene til AUF, med hensikt å motta mer offentlig støtte enn de hadde krav på.



1996

Energiminister Grete Faremo (Ap) går av >>>
I 1996 ble det kjent at Berge Furre hadde blitt overvåket av Politiets overvåkningstjeneste mens han var medlem av Lund-kommisjonen. Faremo var da olje- og energiminister, men måtte ta det politiske ansvaret for dette som hadde pågått mens hun var justisminister, og gikk av som statsråd den 18. desember 1996.

Terje Rød-Larsen (Ap) går av >>>
Rød-Larsen var Planleggingsminister fra 25. oktober til 29. november 1996, men måtte gå etter avsløringer om juks med opsjonstavtale ifb med aksjehandel. 4. mars 1997 besluttet Økokrim å gi Rød-Larsen en bot på kr. 50 000 for uriktige eller ufullstendige opplysninger i selvangivelsen for 1986.



1989

Forbrukerminister Einfrid Halvorsen (Ap) går av >>>
Hun gikk av som statsråd da det kom fram at hun hadde underslått midler fra en fagforeningskasse hun hadde hatt ansvaret for som tillitsvalgt i Skien Handel og Kontor. Senere ble Einfrid Halvorsen dømt til seks måneders betinget fengsel for å ha underslått 90 000 kroner.



1988

Forbrukerminister Anne Lise Bakken (Ap) går av >>>
Bakken måtte forlate kontoret 13. juni 1988, fordi hun like i forveien sto på Stortingets talerstol og skyldte på sitt eget (udugelige) embetsverk. Det er en politisk dødssynd i nasjonalforsamlingen.



1986

Astrid Gjertsen (H) går av >>>
I april 1986 ble det kjent at hun hadde forfalsket drosjeregninger, og hun gikk av som statsråd 18. april 1986. Kombinert med ektemannens sviktende helse havnet hun i en dyp personlig krise. Hun ble dømt til 45 dagers betinget fengsel for grovt bedrageri (forfalsking av 250 drosjeregninger verdt 32 061 kroner).



1971

Per Borten (Sp) tvunget til å gå av >>>
I 1971 ble daværende statsminister Per Borten (Sp) beskyldt for å ha lekket et hemmelig dokument om EF-forhandlingene til Folkebevegelsens leder Arne Haugstad, før det senere havnet i Dagbladet. Han ble tvunget til å gå av.

Drevet av Blogger.