Start----- Parti Spesial----- Exit ----- ----- ----- ----- -----Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet ble stiftet i 1973. Da het partiet "Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep". Sitt nåværende navn tok partiet i 1977. Anders Langes Parti ble etablert som en følge av den suksess Mogens Glistrup hadde i Danmark med sitt Fremskridtsparti.

Fremskrittspartiet var i sine første leveår et "protest-parti", men har utviklet seg mer og mer i retning av å bli et tradisjonelt parti med bredere politisk markering enn tidligere.

Fremskrittspartiet fylte 20 år i april 1993. Ved 1993- valget mistet Fremskrittspartiet over halvparten av sin stortingsgruppe i perioden 1989-93. Sterke, interne stridigheter preget Fremskrittspartiet i månedene før og etter 1993-valget.

Partiets landsmøte på Bolkesjø i april 1994 - utviklet seg til et hardt oppgjør mellom de Hagen-tro og "liberalistene". Etter dette landsmøtet, meldte 4 av Fremskrittspartiets stortings-representanter seg ut av partiet, og etablerte FriDemokratene.

(Kilde:Aftenposten)

I 2001 var det på ny en gruppe personer, denne gangen tilknyttet innvandringsmotstanderne som brøt ut. Blandt disse var Vidar Kleppe, Jan Simonsen, Fridjof Frank Gundersen og Einar Lonstad. Flere av utbyterne stiftes raskt etter partiet Demokratene.

Drevet av Blogger.