Sosialdemokratene

Sosialdemokratene 1

Dette partiet ble registrertav utbrytere fra Pensjonistpartiet som Felles Framtid i 1993. Ved 1993-valget stilte partiet i flere fylker og fikk 548 stemmer. I 1995 skiftet partiet navn til Folkets Vilje. Ifølge vedtektene var "Folkets Vilje en tverrpolitisk organisasjon som vil gjenreise respekten for de etiske normer og de demokratiske verdier". Partiet var mot EF og EØS-samarbeidet. Partiet skiftet i 1999 navn til Generasjonspartiet. Generasjonspartiet skiftet så navn til Sosialdemokratene i november 2000. (Kilde Buskerud Fylkeskommune m.fl.).

Dagsavisen siterer i april 2003 at partiet skiftet navn fra Sosialdemokratene til Demokratene. Samt at Vidar Klepper er valgt til leder av Demokratene. Denne opplysningen må være feil. Sosialdemokratene var på dette tidspunktet fortsatt et eget politisk parti. I partiregisteret ved Brønnøysund sto Sosialdemokratene og Demokratene i 2005 oppført som to uavhengig av hverandre.

Sosialdemokratne har imidlertid i en rekke år "ligget død" grunnet en intern lederstrid i partiet. Sentralt i denne konflinkten stå fraksjonene "Tømmerdal" og "Borgundvaag". Partilovnemda behandlet saken så sent som august 2006.

I et innlegg på debattfora til Fosna-folket, opplyset Tore Tømmerdal 5.2.07 følgende: "Jeg er ikke leder eller medlem av partiet Sosialdemokratene. Om det eksisterer i dag vet jeg ikke!"

Iflg netsidene til Soaialdemokratene i Bergen, (og bloggen deres) meldte de 6.april 2008 overgang til det lokale partien Sentrumsalliansen.


Sosialdemokratene 2

Sosialdemokratene er en partipolitisk uavhengig studentpolitisk liste som ble opprettet i 2004, da det tidligere Sosialdemokratisk Studentforening (SSF) ble lagt ned nasjonalt. Vi er altså en videreføring av denne foreningen her på UiO, og stiller i år til valg ved seks fakulteter.


Sosialdemokratene 3

På domenenavnet www.sosialdemokratene.no finnes websiden til et "morro-parti"som ikke har noe med partiet å gjøre.

Drevet av Blogger.