FMI

Folkebevegelsen mot innvandring

I 1987 sendte Dagsrevyen et innslag om en mann som delte ut løpesedler mot innvandring på Karmøy utenfor Haugesund. Etter innslaget fikk Leiv B. Økland, som mannen het, er rekke henvendelser, bla. fra Arne Myrdal. Dette førte til et møte i Haugesund 3. oktober 1987. dette møtet ble dannelsen av Foreningen Mot Innvandring (FMI). Det første landsstyret besto av: Jacob Aall, Bjørn Voldnes, Knut Westland, Borghild Paulsen, Harald Trefall og Jan Høeg. Formannens navn var Arne Myrdal.

Demonstrantene bidro fra første stund til at FMI hadde store problemer med å få leid møtelokaler. FMI's taktikk var innsending av leserbrev til landets aviser, samt gatemøter på små og store steder i Norge som de holt på med i 87 og 88. Argumentasjonen var til dels vulgært, grov og rasistisk både i aviser og på møtene. Menighetsbladet ble kalt ”Stopp Innvandringen” og ble redigert av oslomannen Gunnar Øi. Våren kom Myrdal med utspill i media om obligatorisk opplæring i knivbruk i skolen, for ”å forsvare norsk ungdom mot innvandrere.”. I forbindelse med et bebudet møte i Oslo sa Myrdal at han hadde væpnede kampgrupper over hele Norge som var klar til kamp. For å redde restene av et noe frynset rykte, sparket FMI Myrdal som formann, og valgte Jan Høegh som ny leder

3. januar ble Arne Myrdal, Fred Skaugen og Tom Krømce arrester for å ha planlagt et attentat mot asylmottaket på Tromøya utenfor Arendal. Myrdal ble senere dømt til fengsel i et år og seks måneder for å ha planlagt attentatet. Da Myrdal slapp ut fra varetekt, gjeninnsatte han seg selv som leder for FMI for ”å få fart på sakene”.

I 1989 dukket ”Patriotisk Ungdom” opp i Arendal som aksjonslystne Myrdal tilhengere. De var nærmest å regne for en døgnflue, og senere omga Myrdal seg med personer fra forskjellige skinheadsgruppene. Samme år kom det til konfrontasjoner mellom Myrdal, Kyvik, Holte og andre nynazister på den ene siden og antirasister på den andre siden. I 1992 ble Myrdal dømt til tre måneders fengsel for dette forholdet.

I forbindelse med soning av attentat-dommen ble Myrdal igjen sparket som leder for FMI. Etter landsmøtet i 1991 gikk Myrdal ut av foreningen og stiftet Norge Mot Innvandring (NMI).

FMI har etter dette mistet mange medlemmer. Av de mest kjente har vi Torfinn Hellandsvik senere ledet Den Norske Forening, mens Harald Trefall og Leiv B. Økland gikk over i Fedrelandpartiet.

FMI har senere moderert språk og taktikk, men har samtidig i en lengre løpeseddel erklært seg som nasjonalister og innledet samarbeid med partiene på ytre høyre fløy.

Arne Myrdal døde i august 2007.

I 2008 ble FMI igjen aktive, iallfall på Internett.

Drevet av Blogger.