Independent Labour Party

Independent Labour Party skifer navn til Samtidspartiet 12.6.09

Partiet Independent Labour Party ville stille liste til årets stortingsvalg - men måtte først skifte navn. Dert krevde valgstyret i Oslo. Partiet ble bedt om å komme med et alternativt navn på grunn av forvekslingsfaren med Arbeiderpartiet.

Nytt navn
Og nå har Independent Labour Party endret navn til Samtidspartiet. Valgstyret godkjente det nye navnet på onsdag. Bakgrunnen for navneskiftet var altså en klage fra Oslo Arbeiderparti. - Grunnen til det var at Labour Party direkte oversatt er Arbeiderpartiet. Vi mener det er en viss mulighet for at folk kan forveksle Independent Labour Party og det norske Arbeiderparti, sa partisekretær Rune Tokle.

Kilde: Nrk

Independent Labour Party

Denne uken (19.2.09) leverer Ghufoor Butt listene med over 500 underskrifter som må til for å stille opp til høstens stortingsvalg. –Dagens innvandrerpolitikere gjør ikke nok for oss, sier Ghufoor Butt. Han er innom Bollywood-butikken sin på Grønland basar for å sanke underskrifter.

De siste ukene har Butt stått på for å registrere sitt politiske parti med navnet Independent Labour Party. Målet er å komme inn på Tinget.

Bortsett fra lavere priser gjennom bomringen er Butt & co. opptatt av typiske minoritetsspørsmål, mykere linje i UDI og morsmålsundervisning på skolen.

–Kravene om å få familiegjenforening med ektefeller fra utlandet er blitt stadig strengere. Hvordan kan myndighetene forvente at en person i 20-årene har fast inntekt og egen bolig? Med dagens boligpriser og høy arbeidsledighet blant minoriteter er dette umulig for mange. I tillegg er saksbehandlingstiden så lang at enkelte par skiller seg før ektefellen kommer hit, sier den 63 år gamle norsk-pakistaneren med 35 år i Norge.

–Jeg kjenner en som måtte vente på ektefelle i fire år, legger Abdul Hamid til.
-Duger ikke

Hvis partiet blir godkjent, vil det være første innvandrerparti som sikter direkte mot Stortinget.

–De etablerte partiene gjør ikke nok for minoritetene. Vi er ikke fornøyde med dem, sier Butt og får flere nikk fra de middelaldrende herrene rundt seg.

–Hva med politikerne med minoritetsbakgrunn?

–De er bundet av partiene sine, og tør ikke ta standpunkt i vanskelige saker. De duger ikke, svarer Butt.

I 1995 og 2007 stilte minoritetene opp med egen liste til kommunevalget i Oslo, uten hell. Ved forrige stortingsvalg måtte man ha nesten 18.000 stemmer for å få et mandat. Til sammenligning holder det med i underkant av 5000 stemmer for å komme inn i bystyret.

–Dette blir ikke lett. Hvis det er mange med norsk-pakistansk bakgrunn på listen, vil den kanskje ikke appellere til alle minoritetsgrupper, sier valgforsker Tor Bjørklund.

Han tror at minoritetspolitikere har større sjanse til å lykkes ved å satse på etablerte partier.

Kilde: Ba og Aftenposten.

Drevet av Blogger.